In Lifestyle, Mode/Kleding

Vraag je je ook weleens af waarom al die bekende sterren zich zo uitgesproken kleden? Vaak laten ze zich leiden door een populaire hippe dresscode. En voor je het weet word je uitgenodigd voor een feestje waar gevraagd wordt om zo’n onbekend kledingvoorschrift. Hieronder tref je 3 voorbeelden van populaire dresscodes die je nog niet kent.

 

Bohemian

Bohemian laat zich nog het beste vertalen als vrij, ongebonden, onconventioneel en artistiek. Deze dresscode heeft vooral door bekende Amerikaanse sterren meer aandacht gekregen. Johnny Depp wordt regelmatig gespot met een boho outift. Ook Beyonce, Naomi Harris en Sienna Miller deinzen niet terug om zich zo te kleden. Het wordt vaak in één adem genoemd met het bekende Coachella Festival. Boho draait vooral om vrije hippie-achtige kleding gemaakt van lichte stoffen. Het mag wijds, zacht gekleurd en met patronen en motiefjes. Ook vintage invloeden worden gewaardeerd. Versieringen zijn geen uitzondering.

Veel vrouwen kiezen voor een jumpsuit, maar een jurk of blouse met wijde lange mouwen behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoeft zeker niet fel gekleurd te zijn. Zachte kleuren doen het ook prima, omdat het type kleding van nature al genoeg opvalt. Een vintage stijl is ideaal voor de man. Laat in de pantalon of het shirt aardetinten terugkomen. Sjaals, hoeden en armbanden zijn veel geziene accessoires bij Bohemian. Kies als man bijvoorbeeld een trendy heren armband.

 


Razzle Dazzle

 

Razzle Dazzle is een nog al wat bijzondere Engelse term die het beste kan worden omschreven als een opzichtige situatie die veel aandacht trekt en voor verwarring zorgt. Deze semi-formele kledingstijl staat daarom dan ook in het teken van opvallen op basis van een kleurrijke verschijning. Met name feestdagen zijn populaire momenten om voor een Razzle Dazzle dresscode te gaan. Het omvat kenmerken van een cocktail kledingvoorschrift, dat overigens nog steeds het meest populair is tijdens bruiloften, tuinfeestjes, strandevenementen en cocktailparty’s.

 

Mannen kiezen met Razzle Dazzle voor nette schoenen, een pantalon, een net gekleurd overhemd en eventueel een kleurrijk jasje. Er zijn ook momenten dat het wat meer smart casual mag voor de man. Jeans met een trendy overhemd is dan een goede keuze. Vrouwen kiezen voor een cocktail jurk in combinatie met hakken, ballerina’s of pumps. De jurk hoort boven of tot aan de knieën te vallen.

 

Maar wat maakt het dan Razzle Dazzle? Dat is het thema van het feest. Tijdens Kerst dienen groene en rode kleuren terug te komen met wat gouden details. Kledingaccessoires, zoals armbanden zijn hier uitermate geschikt voor. Laat je leiden door het thema. Rond Valentijnsdag staat de kleur rood centraal en met Koningsdag is dat natuurlijk oranje. Overigens zijn armbanden ook ideaal om te dragen tijdens een wat minder opvallende feestdag zoals Vaderdag 2021.

 

Whimsical

 

De Engelse term whimsical laat zich het beste vertalen als ‘grillig’. Maar ook speelsheid, fantasierijk, eigenaardigheid en humor spelen een rol binnen de dresscode Whimsical. De grenzen van het toelaatbare worden opgezocht. Net als Razzle Dazzle draait het om opvallen op basis van kleurrijke kleding, maar bij Whimsical mag wat meer over the top zijn. Alsof het om een jeugdige verkleedpartij gaat. Maffe elementen worden gewaardeerd.

 

Kijk niet vreemd op als een vrouw een tutu draagt. Wat gangbaarder is een rok met blouse of een jurk. Neutrale kleuren als zwart en bruin worden vermeden. Kies juist voor felheid met bijzondere motiefjes, zoals paisley, polkadot en bloemen. Als schoen kan een fel gekleurde stiletto, jelly of Mary Jane worden gedragen. Mannen zullen op zoek moeten gaan naar een kleurrijke pantalon en jasje met een bijzonder patroon, waarbij het bijna neigt een carnavalsoutfit te zijn. Er staat één ding centraal en dat is: alle schaamte voorbij. Whimsical is zeker geen alledaagse kledingstijl, maar bijvoorbeeld ideaal tijdens een foute 90’s party.

 

 

Recent Posts
business pak