In Mode/Kleding

Niets is zo vervelend als het aantrekken van een schoon overhemd en geconfronteerd te worden met nare transpiratieluchtjes.

Met name bij bedrijfskleding die je overneemt van een collega die uit dienst treedt is dit erg vervelend. Om die reden vind je hieronder 5 tips om weer fris voor de dag te komen. Deze tips zijn van kracht op witte en lichtgekleurde kleding. Pas op met donkere of fel gekleurde kleding. Deze kun je beter door een stomerij laten behandelen.

  1. Behandel de vlek met warm water en wat soda. Maak de vlek nat en laat dit zo’n 30 minuten intrekken. Vervolgens was je het kledingstuk uit.
  2. Transpiratievlekken zijn te behandelen met vloeibaar wasmiddel of een mengsel van waspoeder voor witte was en water. Ook dit laat je ongeveer 30 minuten intrekken om het vervolgens in de wasmachine te wassen.
  3. De ideale geurvreter is vlekkenzout. Je strooit dit over de vlek en laat het vervolgens intrekken. Het zout neemt net als bij wijnvlekken de geur- en kleurstoffen op. Doe dit gerust overnacht zodat het zout zijn werk kan doen. Verwijder vervolgens het zout en was het kledingstuk in de wasmachine.
  4. Maak een mengsel van azijn en water en laat dit intrekken in de vlek. Vervolgens de kleding uitwassen.

Geschreven door Evert van Bergen van Suit Up!

Recommended Posts
warme winterjas